Mi a WordPress tulajdonképpen?

Mi a WordPress – röviden megfogalmazva: szerintem a világ legjobb weboldal készítő rendszere. Mi a WordPress bővebben? A WordPress tulajdonképpen egy tartalomkezelő rendszer, mellyel rugalmasan lehet weboldalakat létrehozni, módosítani, karbantartani. Sőt a weboldalaknál sokkal több, ugyanis a WordPress segítségével az egyszerű weboldaltól kezdve üzleti weboldalig, a blogon keresztül a webáruházig minden elkészíthető. Óvatos becslések szerint is legalább 80 millió weboldal használ WordPress-t és a számuk csak növekszik.

Mi a WordPress

  A WordPress az egyik legrugalmasabb weboldal készítő, vagy más néven weblap építő. Nézzük miért:

 1. A WordPress nyílt forráskódú, ami azt jelenti, hogy a hozzáértő szakemberek, programozók szerkeszthetik, átalakítják. Bárki hozzáférhet, módosíthatja, és ezáltal más számára elérhetővé teheti. Ezért ez költséghatékony.
 2. Nagy WordPress szakmai közösség: mivel rendkívül népszerű, sokan foglalkoznak vele és óriási támogató szakmai közösség érhető el a neten, nem is beszélve az online elérhető WordPress oktatóanyagok, WordPress tréningek kínálatáról.
 3. A WordPress szinte végtelen számú pluginnal rendelkezik, és ez folyamatosan bővül. Ezek a bővítmények teszik lehetővé azt, hogy kitágítsuk a WordPress rendszer adta korlátokat.

 

Mi a WordPress működésének lényege?

A WordPress működésének lényege egyszerűen az, hogy úgy működik, ahogyan Ön szeretné. Ha egy hasonlattal szeretnék élni, képzeljen el egy tabletet. A tablet is a telepített alkalmazásoktól függően működhet jegyzettömbként, könyvként, valamilyen játék eszközként, de akár videólejátszóként is. mi a wordpress működése Nagyjából így lehet elképzelni egy WordPress-t is. Amilyen bővítményt telepítünk rá, úgy működik. De a működése nyilván függ az adott témától és a weboldal készítő szakember ügyességétől, tudásától is. Mi a WordPress felépítése:

 • Alap WordPress rendszer, amit fel kell telepíteni a webtárhelyre.
 • WordPress téma vagy sablon (angolul WP theme, template): ami meghatározza a weboldal kinézetét és alap működését.
 • Worpress bővítmények (angolul WP Plugin): ezáltal könnyedén kiegészíthetők a rendszer alap funkciói.
 • WordPress widgetek (angolol: WordPress widgets): ezen modulok segítségével kibővíthető az alaprendszer, vagy a bővítmények működése.

 

Mi a WordPress előnye és hátránya?

Mi a WordPress előnye?

 • A WordPress rendkívül testre szabható, mivel nyílt forráskódú és bárki számára hozzáférhető.
 • Sok funkcióval rendelkezik, rengeteg bővítmény és widget segít az Ön által elképzeltek megvalósításában.
 • Az elkészült WordPress weboldalak rendkívül felhasználó barátak és jól kezelhetők, kellemes felhasználói élményt biztosítva.
 • Külső eszközök is beépíthetők a weboldalba, hiszen sok fejlesztő készít WordPress-be integrálható megoldásokat.
 • Óriás felhasználói és fejlesztői tudásbázis érhető el az Interneten a WordPress rendszerrel kapcsolatban. Ha nem találja meg a kérdésére a választ, a közösség valószínűleg segíteni fog.
 • Akár ingyenes, akár fizetős oktató anyagok és WordPress tréningek segítik Önt, ha szeretné fejleszteni tudását WordPress témakörben.

Mi a WordPress hátránya?

 • Szükséges némi technikai ismeret a WordPress telepítés elvégzéséhez, pláne ha tárhelyszolgáltatója nem biztosít erre grafikus felületet. Ez nem kell hogy visszatartsa, szakértőink elvégzik ezt a feladatot.
 • A WordPress rendszer folyamatos frissítést igényel, amit Önnek kell figyelemmel kísérnie, de erre találtuk ki a honlap karbantartás szolgáltatásunkat.
 • Szükséges lehet programozási tudásra, ha szeretné weboldalát testre szabni. De ezzel Önnek nem kell foglalkoznia, ha csapatunkat bízza meg a weboldal készítés elvégzésével.

 

Mi a WordPress ára?

A “Mi a WordPress ára” kérdésre egyértelmű számot mondani nem lehet. Ugyanis maga a WordPress rendszer használata ingyenes, mivel nyílt forráskódú. Ettől függetlenül azonban ez még nem azt jelenti, hogy egy WordPress weboldal üzemeltetése ne kerülne pénzbe. Mi a WordPress ára? Nézzük akkor mi a WordPress weboldal árának összetevői:

 • Szükség lesz egy tárhelyre, ahol a weboldal és tartalma tárolásra kerül. Ennek költsége a tárhely méretétől és az egyéb igénybe vett szolgáltatásoktól függ.
 • Az ár attól is függ, hogy milyen témát (sablont) használ tárhelyén. Vannak ingyenes WordPress sablonok, illetve vannak olyan sablonok, melyeknek az alap verziója ingyenes, de a PRO változata már fizetős.
 • Bizonyos pluginek (WordPress bővítmények) használatáért is fizetni kell, így ezt is bele kell kalkulálni.
 • Kérdés, hogy szeretne-e valamilyen harmadik féltől (fejlesztőtől) származó szoftvert felhasználni weboldalán, ugyanis nagy valószínűséggel az ilyen szoftverek teljes verziói sem ingyenesek.
 • Előfordulhat, hogy szeretne saját tudásába fektetni, és valamilyen WordPress tanfolyam, vagy WordPress tréning anyagát megszerezni.
 • És persze ha nem saját maga csinálja, hanem a Wordpress weboldal fejlesztéséhez szakértőt, specialistát vesz igénybe, akkor annak munkadíjával is számolnia kell.

 

Mi a WordPress használatának menete?

 • Keressen egy webárhely szolgáltató céget, és válassza ki az Önnek megfelelő hosting csomagot.
 • Találjon egy tevékenységének megfelelő domain nevet, majd foglalja azt le. (A legjobb, ha a domain regisztráció és a webtárhely szolgáltatás egy kézben van.)
 • Telepítse a WordPress szoftvert a webtárhely szolgáltatás erre kialakított felületén (vagy ha ez nincs, akkor le kell azt töltenie a https://hu.wordpress.org/ oldalról és fel kell azt telepítenie manuálisan a tárhelyre).
 • Válassza ki az Önnek tetsző WordPress sablont és telepítse a tárhelyre. Mivel több százezer sablon közül választhat, ez időbe fog telni.
  • Vannak ingyenes WordPress sablonok: ezek jók és könnyen testre szabhatók, de előfordulhatnak kódolási hibák, ezáltal kompatibilitási hibák léphetnek fel, és általában nincs ügyfélszolgálat sem.
  • Vannak a fizetős sablonok (vagy azok amelyek alap verziója ingyenes, azonban a bővített, vagy VIP funkciókért pénzt kérnek.) Általában alacsony díjért vásárolhatók meg, költséghatékonyan érhetők el. A technikai támogatásért éves díjat kérhetnek.
 • Telepítse a szükséges WordPress bővítményeket, widgeteket. Ezek közül is talál ingyenes és fizetős változatot. Fizetős plugint akkor érdemes igénybe vennie, ha több szolgáltatásra van szüksége.

A WordPress weboldalt telepítheti és beállíthatja egyedül, de javasoljuk vegye igénybe WordPress honlapkészítés specialistáinkat.

Pin It on Pinterest

Share This