Ha módosítani, szerkeszteni szeretné egy WordPress bejegyzés, vagy egy oldal tartalmát, akkor ebben a cikkben talál hozzá segítséget. Részletesen bemutatjuk egy “hagyományos” WordPress és egy DIVI sablont használó WordPress weboldal módosítási lehetőségét.

 

WordPress bejegyzés módosítása / szerkesztése

Húzza az egeret a bal oldali menüben a Bejegyzés menüpontra, majd a megjelenő almenüben kattintson az Összes bejegyzés lehetőségre. Ha megvan a bejegyzés, amit szerkeszteni szeretne, akkor kattintson a Szerkesztés lehetőségre.

Wordpress bejegyzés módosítása, szerkesztése

Ekkor megjelenik a szerkesztőfelület, és lehetőség van a tartalom módosítására. A szövegmezőben a tartalom könnyen szerkeszthető.

Wordpress oldal szerkesztése

A WordPress szövegszerkesztőjében az ikonok hasonlóak más szövegszerkesztő szoftverhez (bár annyi rugalmasságot nem várhatunk el tőle, mint mondjuk a Microsoft Word szoftvertől).

Wordpress szövegszerkesztő

Ha megtörtént a módosítás, akkor a jobb oldali panelen a kék színű Frissítés gombra kattintson, és a bejegyzés immár a módosított tartalommal fog megjelenni.

 

Oldal módosítása / szerkesztése

Húzza az egeret a bal oldali menüben az Oldalak menüpontra, majd a megjelenő almenüben kattintson az Összes oldal lehetőségre. Ha megvan az oldal, amit szerkeszteni szeretne, akkor kattintson a Szerkesztés lehetőségre.

Ekkor megjelenik a szerkesztőfelület, és lehetőség van a tartalom módosítására. A szövegmezőben a tartalom könnyen szerkeszthető.

Ha megtörtént a módosítás, akkor a jobb oldali panelen a kék színű Frissítés gombra kattintson, és az oldal a módosított tartalommal fog megjelenni.

—————————–

Nem célszerű más szövegszerkesztőből közvetlenül a WordPress szövegszerkesztőjébe bemásolni tartalmat, mert különleges karaktereket tartalmazhat, ami befolyásolhatja a megjelenést. Ha másolt szöveget szeretne beilleszteni, akkor először egy Jegyzettömbbe másolja, és onnan a WordPress szerkesztőfelületére.

—————————–

DIVI SABLON HASZNÁLATA ESETÉN

Amennyiben az Ön weboldala a DIVI sablont használja, akkor a módosítás elvégzését az alábbiakban olvashatja.

Ha látja az oldal vagy a bejegyzés címe után a “Divi” feliratot, ebben az esetben az Ön weboldala DIVI sablont használ

 

A szerkeszteni kívánt Oldal / Bejegyzés címére ha ráhúzza az egeret, megjelenik egy másodlagos menü, és itt kell a Szerkesztés lehetőségre kattintani.

 

A szerkesztés gombra kattintva a DIVI szerkesztőfelületét fogja látni, ami hasonlóképp néz ki.

 

A tartalom szerkesztését a szürke SZÖVEG modulban teheti meg, a szürke mezőben a fogaskerék ikonra kattintva.

 

A fogaskerékre kattintva előugrik a szerkesztőablak, ahol tudja az oldal / bejegyzés tartalmát módosítani.

 

A szöveg módosítása után a jobb alsó sarokban levő pipával jóvá kell azt hagyni.

 

Amint ez megtörtént, visszatérünk a DIVI szerkesztőfelületre. Azonban fontos, hogy az előbb elvégzett és jóváhagyott módosítást el is kell mentenünk (vagy más néven frissítenünk). Ehhez a jobb oldalon található Frissítés gombra kell kattintani.

Ezek után a módosított tartalom olvasható a weboldalon.

 

Pin It on Pinterest

Share This