Ha módosítani, szerkeszteni szeretné egy WordPress bejegyzés, vagy egy oldal tartalmát, akkor azt a következőképp teheti meg:

 

WordPress bejegyzés módosítása / szerkesztése

Húzza az egeret a bal oldali menüben a Bejegyzés menüpontra, majd a megjelenő almenüben kattintson az Összes bejegyzés lehetőségre. Ha megvan a bejegyzés, amit szerkeszteni szeretne, akkor kattintson a Szerkesztés lehetőségre.

Wordpress bejegyzés módosítása, szerkesztése

Ekkor megjelenik a szerkesztőfelület, és lehetőség van a tartalom módosítására. A szövegmezőben a tartalom könnyen szerkeszthető.

Wordpress oldal szerkesztése

A WordPress szövegszerkesztőjében az ikonok hasonlóak más szövegszerkesztő szoftverhez (bár annyi rugalmasságot nem várhatunk el tőle, mint mondjuk a Microsoft Word szoftvertől).

Wordpress szövegszerkesztő

Ha megtörtént a módosítás, akkor a jobb oldali panelen a kék színű Frissítés gombra kattintson, és a bejegyzés immár a módosított tartalommal fog megjelenni.

 

Oldal módosítása / szerkesztése

Húzza az egeret a bal oldali menüben az Oldalak menüpontra, majd a megjelenő almenüben kattintson az Összes oldal lehetőségre. Ha megvan az oldal, amit szerkeszteni szeretne, akkor kattintson a Szerkesztés lehetőségre.

Ekkor megjelenik a szerkesztőfelület, és lehetőség van a tartalom módosítására. A szövegmezőben a tartalom könnyen szerkeszthető.

Ha megtörtént a módosítás, akkor a jobb oldali panelen a kék színű Frissítés gombra kattintson, és az oldal a módosított tartalommal fog megjelenni.

 

Nem célszerű más szövegszerkesztőből közvetlenül a WordPress szövegszerkesztőjébe bemásolni tartalmat, mert különleges karaktereket tartalmazhat, ami befolyásolhatja a megjelenést. Ha másolt szöveget szeretne beilleszteni, akkor először egy Jegyzettömbbe másolja, és onnan a WordPress szerkesztőfelületére.

Pin It on Pinterest

Share This