Mire lehet már most használni a meglévő weboldalt?

  • Ismerősöknek, üzlettársaknak, barátoknak meg tudja adni a weboldal címét
  • Ráteheti névjegykártyájára honlap elérhetőségeit
  • Szerepeltetheti prospektusában a weboldalt
  • Reklámban közzéteheti a honlapcímet
  • Elküldheti partnereinek weboldala elérhetőségét
  • A közösségi médiában (Pl. Facebook) is megjelenhet a weblap címe
  • Elkezdheti hirdetni weboldalát, és jönnek a látogatók

Aki tudja weboldalának elérhetőségeit, az a böngészőbe beírva meg tudja tekinteni a honlapot

 

“De miért nincs ott a weboldalam a Google keresőben?”

Elkészült a weboldala, de ezt még csak Ön, illetve mi tudjuk, hogy milyen címen érhető el. Ahogyan már volt róla szó, akinek Ön megadja a weboldal elérhetőségeit, az meg tudja nézni. Más még nem ismeri oldalát.

Képzelje ezt el úgy, mintha egy 10 emeletes panel garázsában nyitna egy kisboltot. Ön kibérelte a helyiséget, beszerezte az engedélyeket, megvásárolta a berendezést, berendezte a boltot, ott az áru is, vagyis szívét lelkét beletette ebbe a kis üzletbe.

Megtörténik a nyitás napja, és Ön izgatottan várja, hogy jöjjenek a boltba a vevők. Ki fog betérni a boltba? Aki ismeri, hallott már róla. Ahhoz, hogy a kis garázsboltot megismerjék az emberek, el kell kezdeni reklámozni, hirdeti, szórólapozni.

NINCS EZ MÁSKÉPP AZ INTERNETEN SEM! Azt gondolnánk, hogy az elkészült weboldal rögtön, már az átadás napján ott van a Google-ban. (Pl. saját nevemre, vagy a cég nevére, vagy a szolgáltatásra, vagy a tevékenységre.)  De ez nem így van.

Amikor elkészül egy weboldal, az nem lesz rögtön megtalálható a Google-ben. Ez egy automatikus folyamat, ami akár több napot, sőt heteket is igénybe vehet. Vannak olyan esetek, amikor pár nap múlva már megtaláljuk a weboldalunkat a keresőben, de ez nagyon ritka. Azt, hogy milyen gyorsan “ismeri meg” (indexeli be) a Google a weboldalunkat, több tényező is befolyásolhatja.

A folyamatot meg lehet gyorsítani, tehát tudunk tenni annak érdekében, hogy a Google hamarabb tudomást szerezzen a weboldalunkról. Ez azt jelenti, hogy a weboldal bekerül a keresőbe, de még nem szerepel előkelő helyen a találati listán (ahhoz keresőoptimalizálásra van szükség).

Ha szeretné, hogy a Google hamarabb megismerje, indexelje az oldalát, kattintson ide, és végezze el a lépéseket.

Pin It on Pinterest

Share This