A WordPress rendszer az egyik legnépszerűbb tartalomkezelő a világon, és rugalmasságából adódóan rengetegen használják a kisvállalkozásoktól kezdve, akár a washingtoni Fehér Ház weboldaláig.

Mi a WordPress

A honlap problémamentes működéséhez és biztonságos üzemeltetéséhez nélkülözhetetlen az időszakos weboldal karbantartás. Ahogyan az autónkat is időnként szervizeltetnünk kell, ha hosszú távon szeretnénk rá számítani.

A weboldal karbantartás előtt nézzük meg, mit is kell frissíteni?

A WordPress weboldal felépítése a következő:

Fontos, hogy mind a WordPress, mind pedig a sablonok és a bővítmények legfrissebb változatát használjuk, ugyanis ezzel minimálisra csökkenthető a biztonsági kockázat (pl. illetéktelen használat, betörés, adatlopás, spam küldés, vírusfertőzés, stb). És akkor weboldal karbantartás kapcsán még nem is beszéltünk a tartalom karbantartásáról, hiszen az elavult honlaptartalom taszítja az érdeklődőt és rontja üzletét.

A jó hír, hogy a WordPress rendszere felhasználó barát módon tudtunkra adja, hogy esedékes a weboldal karbantartás, ugyanis belépés egyértelműen jelzi számunkra, hogy frissítés szükséges.

 

Hogyan lehet észrevenni, ha weboldal karbantartás, vagy frissítés szükséges?

Először is WordPress belépés, vagyis be kell lépni az adminisztrációs felületre:

domain.hu/wp-admin

vagy

domain.hu/wp-login.php

(A domain.hu helyére a saját weboldalcímét írja!)

Miután beléptünk, a rendszer jelzi, hogy milyen frissítéseket kell végrehajtani (A WordPress rendszer frissítését ki is írja, az egyéb frissítéseket piros körrel jelzi. A körben a szám azt jelenti, hogy mennyi frissítésre van szükség.)

 

Frissíteni szeretné weboldalát? Itt található a WordPress frissítés

Inkább ránk bízná? WordPress karbantartás szolgáltatásunk leírását itt olvashatja

Pin It on Pinterest

Share This