A WordPress rendszerben kétféle tartalmi elem létezik:

  1. Bejegyzés
    A bejegyzések célja, hogy a változó tartalmat megjelenítsék az oldalon (pl. friss hírek, események, új információk, tennivalók, blog bejegyzések közzététele). A bejegyzések tartalma szintén lehet szöveg, kép, videó. El lehet látni őket kategóriákkal, illetve címkékkel.
    Alap esetben a bejegyzések megjelenítése dátum szerint történik, a legfrissebb bejegyzés kerül “legfelülre”, a régebb bejegyzések pedig “hátrébb” jelennek meg.
    .
  2. Oldal
    Jellemzően statikus és ritkán változó tartalom kezelésére, információközlésre (pl. cég bemutatása, szolgáltatások leírása, elérhetőség, stb…). Az oldalak szabadon formázhatók, szerkeszthetők. Tartalmát tekintve lehet szöveg, kép, videó.

 

WordPress új bejegyzés létrehozása

Új bejegyzés létrehozása a következőképp történik:
.
Húzza az egeret a bal oldali menüben a Bejegyzés menüpontra, majd a megjelenő almenüben kattintson az Új hozzáadása lehetőségre.

Wordpress bejegyzés oldal létrehozása

Itt tudja megadni a bejegyzés címét (néhány szó), és a tartalmát (lehet szöveg, kép, videó).
Ha a bejegyzés szöveg, akkor a szövegmezőbe begépelve könnyen szerkeszthető. Az ikonok hasonlóak más szövegszerkesztő szoftverhez (bár annyi rugalmasságot nem várhatunk el egy ilyen szövegszerkesztőtől, mint mondjuk a Microsoft Word szoftvertől). A bejegyzések és oldalak szerkesztéséről ezen az oldalon olvashat.

A jobb oldali kék Közzététel gombra kattintva publikálja, máris mindenki számára láthatóvá válik a bejegyzés.

 

WordPress új oldal létrehozása

Húzza az egeret a bal oldali menüben a Oldalak menüpontra, majd a megjelenő almenüben kattintson az Új hozzáadása lehetőségre.

Itt első körben az oldal címét kell megadni, majd a szövegmezőben megkezdhetjük a tartalom begépelését. A bejegyzések és oldalak szerkesztéséről ezen az oldalon olvashat.

A jobb oldali kék Közzététel gombra kattintva mindenki számára láthatóvá válik az oldal tartalma.

Pin It on Pinterest

Share This